QTP tutorials & interview questions


Search more on QTP here

Boundary Value Analysis - Multiple Choice Questions

Boundary Value Analysis - Multiple Choice Questions

1)
A program validates a numeric field as follows:
values less than 10 are rejected, values between 10 and 21 are accepted, values greater than or equal to 22 are rejected which of the following input values cover all of the equivalence partitions? which of the following covers the MOST boundary
values?

a. 9,10,11,22
b. 9,10,21,22
c. 10,11,21,22
d. 10,11,20,21

2)
In a system designed to work out the tax to be paid:
An employee has £4000 of salary tax free.
The next £1500 is taxed at 10%.
The next £28000 after that is taxed at 22%.
Any further amount is taxed at 40%.

To the nearest whole pound, which of these groups of numbers fall into three DIFFERENT equivalence classes?
a) £4000; £5000; £5500
b) £32001; £34000; £36500
c) £28000; £28001; £32001
d) £4000; £4200; £5600

3)
An input field takes the year of birth between 1900 and 2004.
The boundary values for testing this field are:
a. 0,1900,2004,2005
b. 1900, 2004
c. 1899,1900,2004,2005
d. 1899, 1900, 1901,2003,2004,2005

4)
Boundary value testing
a. Is the same as equivalence partitioning tests
b. Test boundary conditions on, below and above the edges of input and output equivalence classes
c. Tests combinations of input circumstances
d. Is used in white box testing strategy

5)
A program validates a numeric field as follows: values less than 10 are rejected, values between 10 and 21 are accepted, values greater than or equal to 22 are rejected. Which of the following covers the MOST boundary values?

a. 9,10,11,22
b. 9,10,21,22
c. 10,11,21,22
d. 10,11,20,21

6)
In a system designed to work out the tax to be paid:
An employee has £4000 of salary tax free.
The next £1500 is taxed at 10%.
The next £28000 after that is taxed at 22%.
Any further amount is taxed at 40%.

To the nearest whole pound, which of these is a valid Boundary Value Analysis test case?
a) £28000
b) £33501
c) £32001
d) £1500

7)
This pseudo code is given:

Integer a;
If (a > 1 AND a < 50)
Then …
End if

Which of the following collections of test input values is the correct result of a boundary value analysis?
a) 0, 1, 2, 50, 51
b) 1, 2, 49, 50
c) -1, 0, 1, 2, 49, 50, 51
d) -32767, -1, 0, 1, 49, 50, 51, +32768

8)
What is a valid boundary (as the opposite of an invalid boundary?)

a) The maximum or minimum value a program can accept
b) A value just greater than the maximum acceptable value
c) Any value identified by boundary value analysis
d) The value zero

9)
Order numbers on a stock control system can range between 10000 and 99999 inclusive. Which of the following inputs might be a result of designing tests for only valid equivalence classes and valid boundaries:

A. 1000, 5000, 99999
B. 9999, 50000, 100000
C. 10000, 50000, 99999
D. 10000, 99999
E. 9999, 10000, 50000, 99999, 10000

10)
In a flight reservation system, the number of available seats in each plane model is an input. A plane may have any positive number of available seats, up to the given capacity of the plane. Using Boundary Value analysis, a list of available – seat values were generated. Which of the following lists is correct?

a. 1, 2, capacity -1, capacity, capacity plus 1
b. 0, 1, capacity, capacity plus 1
c. 0, 1, 2, capacity plus 1, a very large number
d. 0, 1, 10, 100, capacity, capacity plus one

11) Why does the boundary value analysis provide good test cases?

a. Because it is an industry standard
b. Because errors are frequently made during programming of the different cases near the ‘edges’ of the range of values
c. Because only equivalence classes that are equal from a functional point of view are considered in the test cases
d. Because the test object is tested under maximal load up to its performance limits

12)
Assume postal rates for ‘light letters’ are: $0.25 up to 10 grams $0.35 up to 50 grams $0.45 up to 75 grams $0.55 up to 100 grams Which test inputs (in grams) would be selected using boundary value analysis?

a) 0, 9, 19, 49, 50, 74, 75, 99, 100
b) 10, 50, 75, 100, 250, 1000
c) 0, 1, 10, 11, 50, 51, 75, 76, 100, 101
d) 25, 26, 35, 36, 45, 46, 55, 56

13)
Postal rates for 'light letters' are 25p up to l0g, 35p up to 50g plus an extra l0p for each additional 25g up to l00g. Which test inputs (in grams) would be selected using equivalence partitioning?

a. 8,42,82,102
b. 4,15, 65, 92,159
c. 10,50,75,100
d. 5, 20, 40, 60, 80

[Source: ISTQB Sample Papers]

1) b 2) d 3) c 4) b 5) b 6) c 7) b 8) a 9) c 10) b 11) b 12) c 13) b